Mountainbikevakantie Coin, Zuid-Spanje

Wie wil er nou niet mountainbiken in zuid Spanje?

Voor velen is dit nog een onbekend gebied qua fietsen. Maar de laatste jaren zien we veel pro ploegen hier in de omgeving trainen en dat is niet voor niets. Het klimaat is constant en er kan daarom het hele jaar gefietst worden. Daarbij de ongerepte natuur en de afwisseling van ondergrond, maakt het een omgeving die je lang bij zal blijven en waar nog vaak over nagepraat zal worden.

Bikekick/ fietsen in zuid Spanje werkt graag samen met MTB Xperience.  Wij wonen en werken in de omgeving Malaga en Marbella en daar willen we jullie graag welkom heten. Samen met jullie gaan we hier de bergen in en laten we jullie ervaren hoe het fietsen in Zuid spanje is.

We hebben voor dit arrangement gekozen uit 2 accommodaties, namelijk B&B Cortijo Andaluz en Hotel El Castillo de Monda deze liggen beide dat op een steenworp afstand van Malaga en Marbella ligt. Deze prachtige accommodaties ligt midden in de Sierra de las Nieves in het zuiden van Spanje.
Het gebied waar wij een week lang rondtoeren is doorspekt met bospaden, trails en singletracks, waardoor er hier ontelbare mogelijkheden voor onze mountainbiketochten zijn. Plaats dat eens in de prachtige natuur met adembenemende berguitzichten, ruige bergtoppen en afwisselende glooiende landschappen en je hebt al snel de beste ingrediënten voor zowel de beginnende als de ervaren mountainbiker. Hier vindt iedereen elke dag wel een uitdaging in de mooie lange afdalingen, singletrails en variërende beklimmingen. In het gebied liggen zeer veel singletracks, doordat de top van de wedstrijdmountainbikers van Zuid Spanje hier dagelijks traint. Het hele jaar, behalve in juli en augustus, is het hier perfect weer en dus de ideale omstandigheden voor een geslaagde mountainbikevakantie in een verrassend mooi gebied.

De locaties

De locatie, B&B Cortijo Andaluz, ligt aan de rand van Alhaurin el Grande, een klein Spaans dorpje vlakbij Malaga en biedt naast een intensieve dag op de mountainbike genoeg mogelijkheden om ook na afloop heerlijk te kunnen ontspannen. Het hele jaar door zijn hier door het mediterrane klimaat altijd aangenaam warm. Gelukkig ook dagen met wat koelere weersomstandigheden. De Middellandse Zee ligt maar 20 minuten rijden en in deze omgeving zullen we ook twee dagen lang op pad gaan om te genieten van de meest waanzinnige trails op de diverse bergen in deze omgeving. Twee dagen mountainbiken met een hele andere beleving en een mix tussen zee, strand, bos, olijfgaarden en oude Spaanse dorpjes. Stevige klimmen en razendsnelle afdalingen, steile haarspeldbochten en stenige bospaden wisselen elkaar deze twee dagen in hoog tempo af. De beloning is nooit ver weg, voordat je het weet heb je de azuurblauwe Middellandse Zee alweer in het vizier en kun je heerlijk genieten van een lunch in de vele goedkope restaurantjes.

We blijven 2 nachten in een El Castillo de Monda nabij Marbella, op deze manier doorkruisen we het overweldigende natuurschoon aan de Middelandsezee kust. Dit is iets prachtigs wat  Zuid Spanje ons te bieden heeft. We rijden door authentieke Spaanse dorpjes die gesticht zijn in de Moorse tijd en zien fantastische vergezichten richting de zee.

Onvergetelijke routes en veel plezier, dat nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Interesse? Hoe nu verder

Ga de uitdaging aan en ondervind zelf wat wij als MTB Xperience te bieden hebben. Hieronder lees je alle details die je misschien nodig hebt om te besluiten deze mooie MTB vakantie door Andalusië te boeken. We houden ervan om duidelijk te zijn zodat je vooraf precies weet wat je te wachten staat. Mochten er ondanks alles nog vragen zijn, dan horen we dat natuurlijk graag van jou via het onderstaande contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, we zijn over het algemeen altijd te bereiken op 0034-654580329 (Wim). Ben je na het lezen van onderstaande informatie overgehaald en wil je boeken, dan kan dat via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.
Wij wensen je in ieder geval veel voorpret en hopen dat we in 2018 samen met jou over de meest adembenemende trails door Sierra de las Nieves en aan de Middellandse Zee fietsen.

 

Waar ga je aan beginnen

Elke dag kun je onder begeleiding van onze mountainbikegidsen genieten van de mooiste routes door het natuurpark en Middellandse Zee. De routes van dag 1, 2 en 3 starten vanuit de Cortijo en dag 4 en 5 vanuit het kasteel in Monda, vlakbij Marbella.

Cortijo Andaluz ligt aan de Sierra de Mijas en is een Authentieke Cortijo.

Het huis ligt verscholen in het groen en ademt de sfeer van het verleden uit, gecombineerd met hedendaags comfort. Cortijo Andaluz is een unieke Bed & Breakfast zonder overdaad aan luxe, maar met veel charme. Het kleinschalige karakter zorgt voor een warm thuisgevoel.
Op een berg, boven in het dorp Monda ligt Castillo de Monda, in dit eigentijdse kasteel wordt met veel passie voor de gasten gewerkt, het kasteel beschikt over veel luxe waaronder, prachtige kamers, een zwembad, wellness en een fantastische keuken.

Afhankelijk van de groep, het niveau en de wensen stellen we elke dag een op maat gemaakte tocht samen. Eten wordt volledig verzorgd tijdens deze vakantie, waardoor je voor en na elke mountainbiketour lekker kunt genieten en ontspannen.

Data 2018

Hieronder vind je de data voor de Zuid- Spanje mountainbikevakantie. Er kan zowel individueel als met meerdere deelnemers in worden geschreven. Mocht je met een eigen groep van 8 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

 • 27 oktober – 3 november 2018 VOl!!!
 • 10 – 17 november 2018 VOl!!!
 • Data voor de eerste helft van 2019
 • 19 – 25 januari 2019
 • 23 februari – 01 maart 2019
 • 23 – 29 maart 2019
 • 20 – 26 aril 2019
 • 18 – 24 mei 2019
 • Hoe ziet het programma eruit

  Deze mountainbike vakantie in Zuid-Spanje wordt geboekt voor 7 dagen, waarbij rekening is gehouden met 5 fietsdagen en de aankomst- en vertrekdata. We stippelen elke dag een mooie route uit, uiteraard houden we rekening met groep.. Planning is om tussen 8.30 en 9.30 te ontbijten en uiterlijk 10.00 te vertrekken voor de dagtocht. Variërend per dag zullen we tussen de 5 en 6 uur aan het fietsen zijn en uiteraard stoppen we onderweg voor de lunch en nemen we gedurende de dag de tijd voor een aantal fotomomenten van de prachtige vergezichten

   

   

  Het programma ziet er als volgt uit:

  • Zaterdag: aankomstdag, voorbereidingen, avondeten en briefing.
  • Zondag:  dagtocht van 30 – 50 km.
  • Maandag: dagtocht 50 -60 km.
  • Dinsdag:    dagtocht 40 – 50 km.
  • Woensdag: vertrek naar Monda dagtocht 50 – 60 km
  • Donderdag: dagtocht 40 – 50 km.
  • Vrijdag:

  Wat mag er verwacht worden

  • Zaterdag

  Aankomst bij Cortijo Andaluz.

  Op deze dag kan er ontspannen worden van de reis.

  Tevens kunnen er voorbereidingen worden gemaakt voor de fietsritten.

  De fietsen kunnen aangepast worden naar ieders behoeftes.

  Er wordt gezamenlijk gegeten.

   

  • Zondag

  Op de zondag wordt er ontbeten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

  Het is de bedoeling om 10.00 uur op het zadel te zitten voor de eerste rit.

  We gaan naar de Sierra de Mijas en gaan relatief een vlakke rit rijden vandaag.

  Een ieder laten we bekend worden met het terrein hier.

  In de ze omgeving wordt veel geklommen en gedaald en het is hier nooit vlak.

  We zullen ook de eerste singletracks en rockgardens  gaan verkennen.

  Voor vandaag 40 kilometers met 1000 hoogtemeters.

  Uiteraard gaan we in algemeen overleg tussentijds lunchen.

  • Maandag

  Op de maandag wordt er ontbeten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

  Het is de bedoeling om 10.00 uur op het zadel te zitten voor de tweede rit.

  Op deze dag gaan we verder met het verkennen van de omgeving.

  Ditmaal gaan we veelal over gravelwegen rijden.

  Er wordt energie gespaard voor de volgende dag.

  Tussendoor is er gelegenheid, voor diegene die de klimspiertjes willen trainen, om een steile korte klim te doen.

  Er worden ruim 60 kilometers gereden met ruim 700 hoogtemeters.

  • Dinsdag

  Op de dinsdag wordt er ontbeten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

  Het is de bedoeling om 10.00 uur op het zadel te zitten voor de volgende rit.

  Vandaag gaan we veel klimmen en komen we op de meest prachtige plaatsen. Onvergetelijke vergezichten over de Middellandse zee.

  Met een mooie afdaling komen we bij de volgende klim, niet lang maar wel stijl. 5 km met een gemiddelde van 10% en deze is verhard, dat dan wel!

  Hier aangekomen sta je op 1 van de mooiste uitzichten aan de Middelandse zee. De rest van de dag gaan we veelal afdalen op veel manieren, een must voor de echte liefhebber.

  Een ieder komt terug met veel goede ervaringen en prachtige plaatjes op zijn/ haar netvlies.

  Totaal 65 km met 2300 hoogtemeters.

  Uiteraard gaan we in algemeen overleg tussentijds lunchen.

  • Woensdag

  Op de woensdag wordt er ontbeten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

  Het is de bedoeling om 10.00 uur op het zadel te zitten voor de volgende rit.

  Vandaag gaan we op de fiets naar een ander gebied, naar Monda, richting Marbella.

  Na de pittige dag van gisteren fietsen via Coin naar Monda.

  De wegen worden afgewisseld met verhard en onverhard en zullen een paar doorwadingen zijn van rivieren.

  Uiteindelijk komen na de laatste korte klim aan bij Castillo de Monda

  In totaal leggen we 40 km met ruim 1200 hoogtemeters af.

  Uiteraard gaan we in algemeen overleg tussentijds lunchen.

  • Donderdag

  Op de donderdag wordt er ontbeten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

  Het is de bedoeling om 10.00 uur op het zadel te zitten voor de laatste rit.

  Vandaag staat er een prachtige rit op de planning naar Istán.

  Er zullen wederom beklimmingen op afdalingen passeren.

  Halverwege kan er gezwommen worden in kristal helder water bij een waterval.

  50 km met 1300 hoogtemeters.

  Uiteraard gaan we in algemeen overleg tussentijds lunchen.

  • Vrijdag

  Op de vrijdag wordt er ontbeten op de tijd dat een ieder wil.

  En is ieder te gaan op de tijd, dat hij of zij wil.

   

  Bij ons het gebruikelijk dat.

  Iedereen op zaterdag om uiterlijk 18.00 uur op Cortijo Andaluz aanwezig is, zodat we om 19.00 gezamenlijk kunnen beginnen aan het avondeten en we aansluitend de eerste briefing kunnen geven. Degene die eerder willen aanreizen kunnen omstreeks 16.00 uur, onder begeleiding van de gids(en), alvast een klein opwarmrondje door het gebied maken. Het heeft ons in het verleden geleerd dat dit rondje erg gewaardeerd wordt en dat er dan ook nog tijd overblijft om eventueel aan de mountainbike te sleutelen, mocht deze niet helemaal werken zoals zou moeten. Wil je een dag eerder Cortijo Andaluz komen of vind je het juist leuk om er na afloop nog één of twee nachten aan vast te plakken? Dan kunnen wij op verzoek deze extra reservering met Cortijo Andaluz verzorgen.

  Prijzen

  Deze mountainbikevakantie kost € 675,00 per persoon

  Wat krijg ik voor mijn geld:

  • Een 7-daagse met 5 fietsdagen, 4 overnachtingen in een mooi bed and breakfast en 2 overnachting in een kasteel vlakbij Marbella,
  • Elke dag ontbijt en avondeten (3 gangen),
  • ophalen brengen van en naar het vliegveld Malaga
  • mogelijkheid tot upgrade van de huurfietsen, klik op onderkant van deze tekst.
  • Vrij gebruik buitenzwembaden,
  • Gratis Wi-Fi,
  • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats,
  • Stalling fietsen in een bewaakte plaats.
  • Betaling BTW en plaatselijk geldende toeristenbelastingen,
  • Tijdens de gehele reis blijven dezelfde enthousiaste gidsen bij de groep met maximaal 16 deelnemers,
  • Uitgekiende routes met een hoog belevingsgehalte,
  • Elke avond een uitgebreide briefing,
  • Vervoer van de bagage van Cortijo andaluz naar Castillo de Monda
  • 10% korting op MTB Xperience clinics die in 2018 geboekt worden.

  Wat is niet bij de prijs inbegrepen?

  • Reiskosten en vervoer fietsen Nederland-Zuid-Spanje vice-versa,
  • Vervoer/ vluchten naar en van Malaga  (eigen vervoer),
  • Huurfietsen.
  • Lunch,
  • Consumpties gedurende de vakantie,
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  nb wij zijn blij met elke boeking en rekenen geen boekingskosten. Ook niet bij extra bijboekingen of andere veranderingen