Dit zijn enthousiaste verhalen en aanbevelingen van klanten die hier gefietst hebben !
Hieronder staan diverse enthousiaste verhalen van mannen en vrouwen die bij ons hebben gefietst op de racefiets of mountainbike.

Op deze pagina laten we jullie een indruk krijgen van de grote hoeveelheden aan mogelijkheden om hier in Zuid Spanje te mogen ervaren.

We zijn erg benieuwd naar jullie toekomstige ervaringen!

Hallo Wim,

een korte terugblik op een fantastische week… Wij zijn inmiddels terug in België en genieten nog steeds na van een heerlijke weekje toeren met de racefiets in Andalusië!

Het parcours is veelzijdig, uitdagend maar vooral steeds weer nieuw en verrassend. De hotels zijn top! Het feit dat we in ‘etappes’ de streek konden verkennen, maakte dat iedere dag ook weer anders was met telkens een nieuwe stad als einddoel. Zo hebben we in een week veel van deze mooie streek kunnen verkennen en ontdekken. Met prachtige steden als Ronda, Marbella en Malaga…. De fietswegen zijn rustig, veilig en gaan over het algemeen over goede en mooie asfaltwegen.

We gingen steeds voor de zwarte (lees: zwaarste) route…een uitdaging en zonder meer voor de geoefende fietser weggelegd. De voldoening om dit met ons groepje van vijf te voltooien was des te groter…die laatste afdaling naar de kust in Malaga als mooi eindpunt zal ons nog lang bijblijven…waar jij Wim ons stond op te wachten met een frisse ‘cerveza’!

We hebben samen veel onvergetelijke momenten beleefd…de tocht naar de Sierra Nevada, de straffe verhalen ’s avonds aan de maaltijd of de toog, de ‘hartelijke’ bevoorradingen onderweg, de vele foto’s en filmpjes die je ons bezorgde.

Geen moeite was je te veel…en vooral ‘voor alles is er een oplossing’ en dat siert je!

Je geniet ervan als je anderen kunt laten genieten. En je hebt door je open houding en enthousiasme het beste in ieder van ons naar boven gehaald! Kortom…een aanrader op alle vlakken!

Bedankt Wim voor de superfijne week!

Groetjes uit Belgisch Limburg van Frank, Danny, Jim, Johan en Peter.

Een MTB koninginnenrit met een gouden randje..

Vandaag genoten van start tot finish en een route gereden die alles bevatte wat de mountainbike sport zo gaaf maakt : uitdagend klimmen, klauteren, (rap) afdalen en single tracks rijden. Daarnaast een wonderschone natuur mogen aanschouwen in de valleien die we kruisten.

2 langere klimmen op het menu. Waarvan de langste ons via grindpaden die op en af liepen met venijnige percentages en veel losse keien naar een hoogte bracht van 998 meter. De laatste meters van de klim gaven ze ons niet kado.. 27% !

Op de top weer tijd voor een groepsfoto en effe genieten van het uitzicht over de kustlijn en het binnenland. Daarna snel het windjack aan voor de rappe afdaling richting de lunch.

In Monda genoten van de lunch op een terras in de zon alvorens we via diverse verharde en onverharde paden terug zijn gereden naar onze uitvalsbasis.

Eindelijk serieuze kilometers en hoogtemeters op onze tellers: 65 km gereden en 1600 hoogtemeters overwonnen.

Een geweldige week gehad met de mannen in een prachtige omgeving waar je je naar hartelust kan uitleven. Dit uiteraard mede dankzij onze Nederlandse gids Wim Marco Spa van de organisatie Bikekick . Bedankt Wim!

MTB Groep flakkee

Dit is echt de moeite waard. Er gaat een kundige gids mee die rekening houdt met wat je aan kunt.

Ben je gevorderd, dan weten ze routes met serieuze hoogte meters. En kan je wat minder goed klimmen, dan wordt de route daar gewoon op aangepast.

Plezier staat voorop. Echt genieten van het mooie landschap, fietsen tussen de sinaasappel bomen, gezellige dorpjes en natuurlijk het fantastische weer. 28 graden in de zon en dat half november. Morgen weer een rit.

We zijn benieuwd wat onze gids Wim nu in petto voor ons heeft.

Vera Telecom

Met Wim een paar heerlijke dagen gehad op de MTB.

Ik ben 10 dagen bij Hacienda Guaro Viejo geweest en heb een MTB gehuurd bij Bikekick.

Alles is perfect geregeld en deze bedrijven werken goed samen.

Samen met de gids heb ik de geweldige omgeving van Guaro en Monda verkent op de MTB. Wat een omgeving om daar te rijden zeg, steile stukken tot wel 24% gereden, maar daarin tegen ook een mooie doorwading van een rivier.

De gids wist exact de weg en wist voor mij de goede routes te vinden.

Ik raad Bikekick een ieder aan.

 

Mark

Bikekick maart 2017

Maandag 20 maart vertrokken naar Zuid-Spanje om daar een week de omgeving te verkennen op de mtb. Bij aankomst stond bikekick.eu mij op te wachten op het vliegveld. Even een bakje koffie gedronken en kennis gemaakt om vervolgens al snel de fiets te pakken. Eerst even een vlak stuk en toen hup rechtsom de bergen in. Wat een stevige klim. Wim zei eigen tempo pakken en trekken en duwen op de pedalen. Tik, tik, tik, naar boven. Boven aangekomen even bijkomen en uiteraard genieten van het uitzicht. Vervolgens de afdaling ingezet over de rockgardens wat eerst even wennen was op de grove stenen. Eenmaal gewend ging het super! Het was een korte rit van 30 km, maar lang genoeg voor de eerste dag.

Dag 2
De tweede dag was een rustdag, want ook dat hoort er natuurlijk bij wanneer je in Spanje zit. Even lekker niks, ontspannen op het terras, bijkomen van de vlucht en de eerste rit?

Dag 3
De derde dag was wederom een groot succes. Eerst even warm draaien op een stevige klim en eenmaal boven nog een mooie rit gemaakt waarbij het weer volop genieten van het uitzicht was om vervolgens de afdaling in te zetten. Dat betekent veel technisch stuurwerk en vooral proberen niet te vallen. Na een dikke 3,5 uur en 58 km op de klok voldaan weer terug bij het hotel aangekomen.

Dag 4
De vierde dag was een rustdag. De accommodatie zat voor mij op een goede locatie aangezien ik alleen was. Alles op loopafstand. Leuke gezellige kroegjes en eet tentjes. Hier vermaak ik mij wel.

Dag 5
De vijfde dag was Wim om 10:00 uur bij mijn hotel voor weer een nieuwe fietsdag. De eerste kilometers voelden de benen wat zwaar. Eerst even de benen losgetrapt op wat vlakke stukken om daarna de bergen weer in te gaan voor een klimrit. 2,5 uur klimmen, klimmen, klimmen. Wat een prachtige uitzichten tijdens de klim. Boven aangekomen de daling ingezet met 60+ naar beneden plat er op.?
Beneden aankomen even een goed bord pasta er in en de laatste km terug. Ondanks dat ik wel wat gewend ben was het voor mij echt afzien met 70 km op de teller in deze omgeving. Al met al 4,5 uur in beweging.

Dag 6
Na het ontbijt de fiets gepakt. Inmiddels bekend in de omgeving een dag alleen er op uit. De Garmin op het stuur en trappen maar. Gewoon een pad inslaan en je ziet wel waar je uit komt. Zulke tochten brengt je vaak op de mooiste locaties. Ik heb dan ook volop genoten van deze prachtige omgeving en de vriendelijke mensen.

Dag 7
De zevende en tevens laatste dag alweer voor mij. Zoals afgesproken met bikekick.eu weer op tijd op gehaald en terug gebracht naar het vliegveld. Nog even tijd voor een bakje koffie en even napraten om vervolgens met een tevreden en voldaan gevoel het vliegtuig in te stappen.

Voor een ieder die graag eens in een andere omgeving wil fietsen en wel houdt van een uitdaging kan ik ‘Fietsen in zuid Spanje’ zeker aanraden!

I HAD A BIKEKICK AT SPAIN

Raymond de Vos

[google_map_easy id=”1″]
Vertaal