Bikekick maart 2017

Maandag 20 maart vertrokken naar Zuid-Spanje om daar een week de omgeving te verkennen op de mtb. Bij aankomst stond bikekick.eu mij op te wachten op het vliegveld. Even een bakje koffie gedronken en kennis gemaakt om vervolgens al snel de fiets te pakken. Eerst even een vlak stuk en toen hup rechtsom de bergen in. Wat een stevige klim. Wim zei eigen tempo pakken en trekken en duwen op de pedalen. Tik, tik, tik, naar boven. Boven aangekomen even bijkomen en uiteraard genieten van het uitzicht. Vervolgens de afdaling ingezet over de rockgardens wat eerst even wennen was op de grove stenen. Eenmaal gewend ging het super! Het was een korte rit van 30 km, maar lang genoeg voor de eerste dag.

Dag 2
De tweede dag was een rustdag, want ook dat hoort er natuurlijk bij wanneer je in Spanje zit. Even lekker niks, ontspannen op het terras, bijkomen van de vlucht en de eerste rit?

Dag 3
De derde dag was wederom een groot succes. Eerst even warm draaien op een stevige klim en eenmaal boven nog een mooie rit gemaakt waarbij het weer volop genieten van het uitzicht was om vervolgens de afdaling in te zetten. Dat betekent veel technisch stuurwerk en vooral proberen niet te vallen. Na een dikke 3,5 uur en 58 km op de klok voldaan weer terug bij het hotel aangekomen.

Dag 4
De vierde dag was een rustdag. De accommodatie zat voor mij op een goede locatie aangezien ik alleen was. Alles op loopafstand. Leuke gezellige kroegjes en eet tentjes. Hier vermaak ik mij wel.

Dag 5
De vijfde dag was Wim om 10:00 uur bij mijn hotel voor weer een nieuwe fietsdag. De eerste kilometers voelden de benen wat zwaar. Eerst even de benen losgetrapt op wat vlakke stukken om daarna de bergen weer in te gaan voor een klimrit. 2,5 uur klimmen, klimmen, klimmen. Wat een prachtige uitzichten tijdens de klim. Boven aangekomen de daling ingezet met 60+ naar beneden plat er op.?
Beneden aankomen even een goed bord pasta er in en de laatste km terug. Ondanks dat ik wel wat gewend ben was het voor mij echt afzien met 70 km op de teller in deze omgeving. Al met al 4,5 uur in beweging.

Dag 6
Na het ontbijt de fiets gepakt. Inmiddels bekend in de omgeving een dag alleen er op uit. De Garmin op het stuur en trappen maar. Gewoon een pad inslaan en je ziet wel waar je uit komt. Zulke tochten brengt je vaak op de mooiste locaties. Ik heb dan ook volop genoten van deze prachtige omgeving en de vriendelijke mensen.

Dag 7
De zevende en tevens laatste dag alweer voor mij. Zoals afgesproken met bikekick.eu weer op tijd op gehaald en terug gebracht naar het vliegveld. Nog even tijd voor een bakje koffie en even napraten om vervolgens met een tevreden en voldaan gevoel het vliegtuig in te stappen.

Voor een ieder die graag eens in een andere omgeving wil fietsen en wel houdt van een uitdaging kan ik ‘Fietsen in zuid Spanje’ zeker aanraden!

I HAD A BIKEKICK AT SPAIN

Raymond de Vos

Met Wim een paar heerlijke dagen gehad op de MTB.

Ik ben 10 dagen bij Hacienda Guaro Viejo geweest en heb een MTB gehuurd bij Bikekick.

Alles is perfect geregeld en deze bedrijven werken goed samen.

Samen met de gids heb ik de geweldige omgeving van Guaro en Monda verkent op de MTB. Wat een omgeving om daar te rijden zeg, steile stukken tot wel 24% gereden, maar daarin tegen ook een mooie doorwading van een rivier.

De gids wist exact de weg en wist voor mij de goede routes te vinden.

Ik raad Bikekick een ieder aan.

 

Mark

Dit is echt de moeite waard. Er gaat een kundige gids mee die rekening houdt met wat je aan kunt.

Ben je gevorderd, dan weten ze routes met serieuze hoogte meters. En kan je wat minder goed klimmen, dan wordt de route daar gewoon op aangepast.

Plezier staat voorop. Echt genieten van het mooie landschap, fietsen tussen de sinaasappel bomen, gezellige dorpjes en natuurlijk het fantastische weer. 28 graden in de zon en dat half november. Morgen weer een rit.

We zijn benieuwd wat onze gids Wim nu in petto voor ons heeft.

Vera Telecom

Een MTB koninginnenrit met een gouden randje..

Vandaag genoten van start tot finish en een route gereden die alles bevatte wat de mountainbike sport zo gaaf maakt : uitdagend klimmen, klauteren, (rap) afdalen en single tracks rijden. Daarnaast een wonderschone natuur mogen aanschouwen in de valleien die we kruisten.

2 langere klimmen op het menu. Waarvan de langste ons via grindpaden die op en af liepen met venijnige percentages en veel losse keien naar een hoogte bracht van 998 meter. De laatste meters van de klim gaven ze ons niet kado.. 27% !

Op de top weer tijd voor een groepsfoto en effe genieten van het uitzicht over de kustlijn en het binnenland. Daarna snel het windjack aan voor de rappe afdaling richting de lunch.

In Monda genoten van de lunch op een terras in de zon alvorens we via diverse verharde en onverharde paden terug zijn gereden naar onze uitvalsbasis.

Eindelijk serieuze kilometers en hoogtemeters op onze tellers: 65 km gereden en 1600 hoogtemeters overwonnen.

Een geweldige week gehad met de mannen in een prachtige omgeving waar je je naar hartelust kan uitleven. Dit uiteraard mede dankzij onze Nederlandse gids Wim Marco Spa van de organisatie Bikekick . Bedankt Wim!

Mtb Flakkee

Hi Wim,

Nogmaals dank voor de mooie rit gisteren! Zie onderstaand mijn berichtje voor op jullie site:

Gisteren een hele mooie rit gemaakt met Wim tijdens mijn vakantie in Zuid Spanje! We zijn ca. 3 uur weggeweest waarin we over een prachtig bergachtig terrein door mooie dropjes zijn gefietst. Wim was zeer goed bekend met de omgeving en de routes wat erg handig is aangezien fietspaden er in Spanje toch wat anders uitzien dan in Nederland. Daarnaast gaf hij ook nog handige tips voor mijn verdere fietscarrière. Al met al een goede toevoeging aan mijn vakantie!

Groet,
Maarten

dav

Maarten van dden Broek

Hallo Wim,

We hebben heerlijk bij je getriand voor de Amstel Gold race en zijn er nu zeker klaar voor.

cof

Winanda en Alie

Vertaal